Pyszne, proste i cudownie wyglądające danie o wyrazistym smaku. Idealna propozycja na lekki, zdrowy, pożywny posiłek, który zachwyci każdego! Idealne jako przekąska lub przystawka.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 180°C. Cebulę i czosnek kroimy drobno w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy mięso i całość smażymy przez ok. 15 minut. Kiedy całość ostygnie dodajemy 2 jajka i ryż. Wszystko doprawiamy 1 łyżeczką soli, 1 łyżeczką pieprzu i 1 łyżeczką papryki ostrej.
Myjemy pomidory, kroimy na pół i wydrążamy. Połówki faszerujemy mięsem z ryżem. Całość umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Na górę możemy ułożyć po plasterku żółtego sera.
Pieczemy 20 minut w w temperaturze 180°C. Całość przyozdabiamy gałązkami natki pietruszki.
Dodaj komentarz