Surówka z selera i brukwi

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Seler

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Seler

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 dag selera
  • 10 dag brukwi
  • 1 garść roszponki
  • 5 dag marchewki
  • 1 gruszka
  • 1 kiszony ogórek
  • 1 mały por
  • 1 łyżka majonezu light
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Rzeżucha

Przygotowanie

Krok 1

Gruszkę i seler obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach, wymieszać z sokiem cytryny. Obraną marchewkę i brukiew zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Roszponkę umyć, porwać, osuszyć i włożyć do miski.





Krok 2

Ogórka kiszonego pokroić w słupki, por w półkrążki. Wszystkie przygotowane produkty razem połączyć. Dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Przed podaniem posypać rzeżuchą.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.