Fasolka z mięsem wieprzowym

Fasolka z mięsem wieprzowym jest wyśmienitym daniem, szczególnie polecanym jako potrawa obiadowa. Jest łatwe w przygotowaniu, stosunkowo tanie i sycące.

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g fasolki Jaś
  • 500 g mięsa wieprzowego
  • 2 cebule
  • 3 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ szklanki oliwy
  • 2 natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę gotujemy w garnku z wodą przez ok. 25 minut.



Krok 2

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięso dokładnie myjemy, odsączamy, kroimy w większą kostkę i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.



Krok 3

Dodajemy fasolkę, posiekaną drobno cebulę i pietruszki, pokrojone w mniejsze części pomidory, czosnek, a następnie doprawiamy do smaku przyprawami. Dolewamy 1 l wody wymieszany z przecierem pomidorowym oraz oliwę.



Krok 4

Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 2 godziny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.