Fasolka z mięsem wieprzowym jest wyśmienitym daniem, szczególnie polecanym jako potrawa obiadowa. Jest łatwe w przygotowaniu, stosunkowo tanie i sycące.
Danie: Kolacja, Obiad
Osób: 5
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Fasolkę gotujemy w garnku z wodą przez ok. 25 minut.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mięso dokładnie myjemy, odsączamy, kroimy w większą kostkę i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
Dodajemy fasolkę, posiekaną drobno cebulę i pietruszki, pokrojone w mniejsze części pomidory, czosnek, a następnie doprawiamy do smaku przyprawami. Dolewamy 1 l wody wymieszany z przecierem pomidorowym oraz oliwę.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 2 godziny.
Dodaj komentarz