Warto włączyć czerwoną fasolę do codziennej diety, ponieważ zawiera więcej białka niż mięso, dużo witaminy B, minerałów oraz kwas foliowy. Przepis na tą sałatkę jest bardzo prosty w wykonaniu.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Pierwszym krokiem w przygotowaniu sałatki będzie przesypanie z puszki na sitko fasoli czerwonej i kukurydzy w celu odcedzenia ich. W czasie kiedy będą znajdowały się na sitku, myjemy i kroimy papryki. Przekrawamy je na pół, następnie wykrawamy środek i kroimy na drobne części.
Kiedy kolorowe papryki są gotowe, możemy dodać do nich czerwoną fasolę i kukurydzę. Następnie myjemy i siekamy chili. Dodajemy je do sałatki. Całość delikatnie mieszamy.
Do sałatki możemy dodać lekki dressing na bazie oliwy z oliwek, który przyprawiamy solą i pieprzem. Jeśli nie lubisz zbyt ostrych potraw, nasionka z chili usuń i nie dodawaj ich do sałatki.
Dodaj komentarz