Fasolowa sałatka na ostro

4.00
Oceń przepis:
Czas

Do 15 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Wegetariańskie Fit

Składniki

Składniki:

- 1 papryczka chili

- 1 puszka fasoli czerwonej

- 1 puszka kukurydzy

- 2 papryki (zielona i czerwona)

Przygotowanie

Krok 1

  • Pierwszym krokiem w przygotowaniu sałatki będzie przesypanie z puszki na sitko fasoli czerwonej i kukurydzy w celu odcedzenia ich. W czasie kiedy będą znajdowały się na sitku, myjemy i kroimy papryki. Przekrawamy je na pół, następnie wykrawamy środek i kroimy na drobne części.

Krok 2

  • Kiedy kolorowe papryki są gotowe, możemy dodać do nich czerwoną fasolę i kukurydzę. Następnie myjemy i siekamy chili. Dodajemy je do sałatki. Całość delikatnie mieszamy.

Wskazówki

  • Do sałatki możemy dodać lekki dressing na bazie oliwy z oliwek, który przyprawiamy solą i pieprzem. Jeśli nie lubisz zbyt ostrych potraw, nasionka z chili usuń i nie dodawaj ich do sałatki.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0