Muffiny bananowe z jagodami

Muffiny bananowe z jagodami to propozycja na słodki deser. Idealne do filiżanki kawy.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki;

  • 350 g mąki pszennej
  • 120 g cukru
  • 5 g cukru waniliowego
  • 5 g proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 jajka
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 100 ml oleju słonecznikowego
  • 100 ml mleka
  • 150 g jagód
  • 1 banan

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C.



Krok 2

Wszystkie sypkie składniki przesiewamy do wysokiej miski. Stopniowo dodajemy: mleko, jogurt i olej. Łączymy składniki ze sobą. Banana obieramy i kroimy w plasterki. Wrzucamy plasterki banana oraz 2/3 jagód i jeszcze raz wszystko mieszamy.



Krok 3

Na blasze rozkładamy papilotki. Wypełniamy je ciastem. Wierzch posypujemy jagodami.



Krok 4

Pieczemy 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.