Sałatka ze szpinaku i tuńczyka

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka z kuskusem perłowym i suszonymi pomidorami (160 g )
  • 250 g szpinaku świeżego

Sos:

  • 1 torebka sosu sałatkowo- paprykowo-ziołowego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki wody

Przygotowanie


Liście szpinaku umyć, osączyć na durszlaku. Rozłożyć na talerzu liście szpinaku, na szpinak wyłożyć tuńczyka z kuskusem perłowym i suszonymi pomidorami.



Sos

Do szklanki wlać oliwę z oliwek, wodę i sos paprykowo ziołowy, wymieszać. Sałatkę polać przygotowanym sosem, delikatnie wymieszać. Podawać zaraz po przygotowaniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.