Figi z szynką i serem

Figi to oryginalna przekąska imprezowa. Owoc jest pyszny i efektowny. Z dodatkiem sera oraz szynki smakuje wyśmienicie.

Osób: 6-8

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 6-8

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 6 fig
  • - 1 ser camembert lub inny ulubiony
  • - 24 plastry szynki serrano lub parmeńskiej
  • - 1/3 łyżeczki pieprzu
  • - 1/3 łyżeczki soli
  • - 24 listki bazylii

Przygotowanie

Krok 1

Figi kroimy na ćwiartki. Camembert kroimy na cienkie plastry.



Krok 2

Każdy kawałek figi odrobinę solimy i doprawiamy pieprzem. Następnie kładziemy plasterek sera, listek bazylii i zawijamy plastrem szynki.



Krok 3

Figi podajemy w towarzystwie np. wina.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.