drobiowe kotlety z rzodkiewka i serem

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

obiad

  • podwójna pierś z kurczaka,,
  • 5 sztuk średniej wielkości rzodkiewek,
  • 1 łyżka sera zóltego statego na tarce,
  • 1 cebula,,
  • 1 łyzka majonezu,,
  • 2 łyżki mąki,,
  • 2 jajka,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz,,
  • natka pietruszki,,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie

Krok 1

1. Mięso umyj, oczyść i posiekaj w bardzo drobną kostkę. Cebulę również drobno posiekaj, dodaj do kurczaka i dokładnie wymieszaj. Żółtka oddziel od białek. Do masy dodaj zółtka a, majonez, mąkę, ser żółty , pposiekana natkę pietruszki oraz sól i świeżo zmielony pieprz. Masę ponownie wymieszaj, aby składniki się połączyły i schłodz conajmniej 20 minut w lodówce by smaki się przegryzły. W tym czasie rzodkiewki opłucz i zetrzyj na tarce o wiekszych oczkach, i dodaj do masy .wymieszaj. Na koniec dodaj piane ubita z białek, delikatnie wszystko połacz. Kotleciki smaż z obu stron na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami i ulubioną sałatka lub surówką, smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.