Pyszne, delikatne w smaku filety skąpane w kremowym sosie, podane z pomidorkami koktajlowymi. Danie idealne na rodzinny obiad lub romantyczną kolację we dwoje.
Danie: Obiad
Osób: 1
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Filety z kurczaka myjemy i przyprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy na złoto na oleju. Dodajemy bulion i całość dusimy przez 10 minut.
Po tym czasie filety przekładamy na talerz, do bulionu dodajmy śmietankę Łaciatą i gotujemy na małym ogniu. Zagęszczamy mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody.
Przyprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, po czym dodajemy pomidorki koktajlowe. Całość dusimy ok. 5 minut.
Kurczaka podajemy z sosem i pomidorkami. Możemy udekorować listkami bazylii.
Dodaj komentarz