Jajka z szynką i szczypiorkiem

Pyszny pomysł na śniadanie. Idealnie pasuje do ciepłych i pachnących tostów. Prosty i szybki do przygotowania - a jak pięknie pachnie!

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Bez glutenu

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Bez glutenu


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 4 jajka
  • 8 plasterków szynki wieprzowej
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Szynkę kroimy w kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy



Krok 2

Na rozgrzane na patelni masło wbijamy jajka i doprawiamy solą, papryką oraz pieprzem. Posypujemy pokrojoną szynką i szczypiorkiem. Dusimy do pożądanej konsystencji jajek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.