Jajka z szynką i szczypiorkiem

3.00
Oceń przepis:
Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

2

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Jajko kurze
Bez glutenu

Składniki

Składniki

4 jajka

8 plasterków szynki wieprzowej

1 pęczek szczypiorku

1 łyżeczka soli

½ łyżeczki pieprzu

1 łyżeczka słodkiej papryki

3 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

  • Szynkę kroimy w kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy  

Krok 2

  • Na rozgrzane na patelni masło wbijamy jajka i doprawiamy solą, papryką oraz pieprzem. Posypujemy pokrojoną szynką i szczypiorkiem. Dusimy do pożądanej konsystencji jajek.  

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0