Cazuela

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
  • 3 szklanki dyni piżmowej
  • 6 małych ziemniaków
  • 6 kawałków świeżej lub mrożonej kukurydzy
  • 3 marchewki
  • 410 ml bulionu drobiowego
  • ugotowany ryż
  • sos z ostrych papryczek
  • sól
  • pieprz
  • świeża kolendra lub pietruszka

Przygotowanie

Krok 1

Dynię pokrój w ok. 2,5 cm kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Kukurydzę pokrój na ok. 5 cm kawałki. Udka z kurczaka umyj, oczyść i osusz. Pozbądź się skóry i kości, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.



Krok 2

W dużym garnku umieść udka, dynię, ziemniaki, kukurydzę, marchewki i bulion. Doprowadź wywar do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut lub do miękkości mięsa i warzyw.



Krok 3

Danie podawaj na ryżu w płytkiej misce. Dodaj sos z ostrych papryczek, sól i pieprz. Ozdób posiekaną kolendrą lub pietruszką. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.