Filet z indyka ze śmietanką i natką pietruszki

Proste danie obiadowe dla całej rodziny. Gotowe w tempie ekspresowym. W sam raz dla osób zapracowanych. Smakuje zwłaszcza dzieciom.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1/2 piersi z indyka
  • - 1 szklanka śmietanki Łaciatej 30%
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 duży pęczek natki pietruszki
  • - 3 łyżki oleju
  • - 1 łyżeczka soli
  • - ½ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Filet z indyka kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie lekko podsmażamy na patelni.



Krok 2

Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i śmietankę Łaciatą. Całość przyprawiamy. Dusimy razem jeszcze przez ok. 10 minut.



Krok 3

Do potrawy dodajemy posiekaną natkę pietruszki.



Wskazówki

Surowe, przyprawione mięso warto schować na kilka godzin do lodówki, aby “przeszło” przyprawami.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.