Pozornie zwyczajny panierowany kotlet drobiowy, który dzięki dodatkowi parmezanu, skórki cytrynowej i tymianku zyskał zupełnie nowe oblicze. Temu połączeniu nie sposób się oprzeć. Idealne danie zarówno na codzienny obiad, jak i wyjątkowe okazje.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić na 4 plastry. Oprószyć solą i pieprzem.
W głębokim talerzu wymieszać bułkę tartą, parmezan, skórkę cytrynową i listki tymianku. W drugim głębokim talerzu roztrzepać jajka.
Każdy filet obtoczyć najpierw w jajku, a później w bułce tartej z parmezanem.
Smażyć na patelni z mocno rozgrzanym olejem, po około 3 minuty z każdej strony.
Dodaj komentarz