Filet z kurczaka w sosie śmietanowym i brokułami.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Filet z kurczaka w sosie śmietanowym i brokułami.

  • Składniki:,
  • Makaron kokardki,
  • śmietanka 30% Łaciata,
  • Filet z kurczaka ok. 400 gram,
  • Kilka różyczek brokuła,
  • 2 łyżki oleju,
  • zioła prowansalskie,
  • żółty ser do starcia np. gouda

Przygotowanie

Krok 1

Przygotowanie: Kurczaka pokroić na paseczki i podsmażyć z ziołami prowansalskimi na patelni po 2 minuty aż się zetnie. Zalać śmietanką 30% Łaciata w takiej ilości, aby filet mógł się dusić. Zredukować sos i dodać kilka różyczek brokuła al dente oraz makaron kokardki równiez ugotowany al dente. Doprawić solą i pieprzem. Posypać startym serem gouda, wymieszać. Smacznego



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.