Filet z kurczaka z bazylią i czosnkiem

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • 5-6 listków bazylii
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka przyprawy ziołowej do kurczaka
  • 2 łyżki oliwy
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, dodać zioła prowansalskie, przyprawę ziołową do kurczaka, posiekane listki bazylii, oliwę, sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, obtoczyć umyte mięso, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin.



Krok 2

Następnie razem z marynatą przełożyć do worka do pieczenia mięsa, nakłuć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec około 40 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.