Kokosowe crumble z brzoskwiniami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 dag mąki tortowej
  • 5 dag masła Łaciate + 1 łyżeczka
  • 2-3 łyżki cukru trzcinowego
  • 3-4 łyżki wiórek kokosowych
  • 3-4 brzoskwinie
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę połączyć z cukrem trzcinowym i wiórkami kokosowymi. Dodać masło i łyżką lub palcami rozcierać do połączenia się składników, pokruszyć, przykryć i odłożyć do lodówki na 1-2 godziny.



Krok 2

3-4 kokilki posmarować masłem. Brzoskwinie obrać, pokroić, włożyć do kokilek, posypać cukrem z wanilią. Przykryć warstwą kruszonki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 25-30 minut w temperaturze 180°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.