Filety w pomidorach

Troszkę inna propozycja na filety z kurczaka. Pyszne, aromatyczne mięso duszone z całymi pomidorami. Uczta dla oczu, raj dla podniebienia.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 kg pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki bazylii
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • ½ szklanki wody

Przygotowanie

Krok 1

Filety myjemy, oprószamy solą i papryką, po czym podsmażamy przez 4 minuty na maśle.



Krok 2

Dodajemy całe pomidorki koktajlowe, przyprawiamy bazylią, papryką i solą. Chwilę podsmażamy.



Krok 3

Dolewamy ok. ½ szklanki wody, dodajemy koncentrat pomidorowy i całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.