Idealna przystawka na imprezę. Miniklopsiki z mięsa drobiowego, zawinięte w plasterki bakłażana, podane z pieczarką, papryką i pomidorkiem koktajlowym. Wszystko nabite na wykałaczkę – w sam raz do wzięcia na ząb.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Mięso mielone doprawiamy solą i papryką. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Bakłażan kroimy wzdłuż na cienkie plasterki. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w dużą kostkę. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki.
Formujemy malutkie klopsiki, zawijamy je w plasterki bakłażana.
Na wykałaczkę nabijamy 1 połówkę pomidorka koktajlowego, 1 kostkę papryki, 1 plasterek pieczarki i klopsika w bakłażanie. Tak przygotowane koreczki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj komentarz