Danie smaczne i atrakcyjne smakowo. Posmakuje dużym i małym. Doskonałe na niedzielny obiad. Ze względu na obecność ryby morskiej polecane osobom z chorą tarczycą.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Fit
Filety z dorsza solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut. Ugotowane filety na 24 godziny pozostawiamy zanurzone w zimnej, kilkakrotnie zmienianej wodzie.
Cebulę drobno siekamy. Pomidory kroimy w plastry. Razem podsmażamy na gorącym oleju.
Na podsmażone pomidory z cebulą wkładamy wymoczone filety i dusimy razem przez ok. 10 min. Dodajemy oliwki, drobno posiekany czosnek i natkę pietruszki. Przetrzymujemy na ogniu jeszcze przez 5 min.
Podajemy na gorąco lub zimno. Dobrze smakuje lekko skropione sokiem z cytryny lub limonki.
Dodaj komentarz