Filety z kurczaka faszerowane

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 kulki mrożonego szpinaku
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka masła Łaciate
  • ¼ marynowanej czerwonej papryki
  • 2 łyżeczki musztardy
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Przyprawa do zup
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko do panierowania
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Szpinak rozmrozić, podsmażyć na maśle ze zmiażdżonym czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do zup, odparować, ostudzić. Umyte i osuszone filety rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować musztardą, ułożyć po pół jajka, porcję szpinaku i kawałku papryki, oprószyć solą i pieprzem.





Krok 2

Mięso złożyć na pół, spiąć wykałaczkami.





Krok 3

Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.





Wskazówki

Przed podaniem z mięsa usunąć wykałaczki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.