Roladki z kurczaka, które idealnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Nadają się do kanapek, a także na obiad. Można je również podać na imprezie jako przystawkę.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Każdy filet z kurczaka rozcinamy tak, aby powstał jeden duży płat, który następnie lekko rozbijamy. Morele moczymy w soku jabłkowym, a następnie drobno kroimy.
Pieczarki i cebulę drobno kroimy, po czym podsmażamy na maśle.
Pieczarki, cebulę i morele układamy na płacie mięsa, posypujemy lekko solą, zwijamy w roladę i spinamy.
Roladki smażymy na oleju z każdej strony, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy sok jabłkowy i całość pieczemy przez 35 minut. Podajemy z ulubioną surówką albo innymi dodatkami.
Wraz z roladkami możemy również upiec ulubione warzywa.
Dodaj komentarz