Roladki z kurczaka z pieczarkami

Roladki z kurczaka, które idealnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Nadają się do kanapek, a także na obiad. Można je również podać na imprezie jako przystawkę.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 podwójne filety z kurczaka
  • - 300 g pieczarek
  • - 1 cebula
  • - 10 suszonych moreli
  • - 1 szklanka soku jabłkowego
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1/2 łyżeczki soli
  • - 3 łyżki masła
  • - 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Każdy filet z kurczaka rozcinamy tak, aby powstał jeden duży płat, który następnie lekko rozbijamy. Morele moczymy w soku jabłkowym, a następnie drobno kroimy.



Krok 2

Pieczarki i cebulę drobno kroimy, po czym podsmażamy na maśle.



Krok 3

Pieczarki, cebulę i morele układamy na płacie mięsa, posypujemy lekko solą, zwijamy w roladę i spinamy.



Krok 4 

Roladki smażymy na oleju z każdej strony, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy sok jabłkowy i całość pieczemy przez 35 minut. Podajemy z ulubioną surówką albo innymi dodatkami.



Wskazówki

Wraz z roladkami możemy również upiec ulubione warzywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.