Filety z kurczaka z porem

Pyszne, aromatyczne filety z kurczaka z porem, pieczarkami i żółtym serem to idealna propozycja na rodzinny, ciekawy obiad.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 6 dużych pieczarek
  • 1 por
  • 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • 200 g żółtego sera
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 5 gałązek natki pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 200°C. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry, pora kroimy w krążki, a żółty ser w plastry. Filety myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy. Posypujemy z obu stron przyprawą do kurczaka.



Krok 2

Wkładamy do naczynia żaroodpornego, następnie układamy pieczarki i pora. Przykrywamy żółtym serem.



Krok 3

Bulion warzywny wlewamy do mięsa.



Krok 4

Pieczemy 30 minut w temperaturze 200°C. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy natką pietruszki. Podajemy z ulubioną surówką i ryżem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.