Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami

4.56
Oceń przepis:

Autor przepisu:

Ania321

Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten Jajko kurze

Składniki

Składniki:

1 płat ciasta francuskiego

250 g sera ricotta

1 garść rodzynek

1 łyżeczka cynamonu

1 jajko

1 łyżka cukru brązowego

Przygotowanie

Krok 1
  • Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy je na 8 kwadratów. 
Krok 2
  • Ser ricotta przekładamy do miseczki, dodajemy rodzynki. Dodajemy również jajko, cynamon oraz cukier brązowy. 
Krok 3
  • Mieszamy do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. 
Krok 4
  • Nakładamy farsz na ciasto. Składamy kwadraty na pół, zawijamy brzegi. Wstawiamy ciastka do nagrzanego piekarnika i pieczemy je przez około 16-17 minut w temperaturze 180°C.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0