Filety z kurczaka z serem pleśniowym

Szybkie i smaczne danie na każdą okazję. Filety posmakują każdemu - są delikatne, wyrazu dodaje im ser pleśniowy, a słodkości - żurawina.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • - 2 sery camembert
  • - 3 łyżki płatków migdałów
  • - 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • - 1 słoiczek dżemu z żurawiny
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 3 łyżki oleju
  • - ½ szklanki bułki tartej
  • - 1 natka pietruszki
  • - 2 pomidory

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Filety myjemy, osuszamy, kroimy na pół i lekko rozbijamy. Posypujemy przyprawą do kurczaka, a następnie obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z migdałami. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.



Krok 2

Sery camembert kroimy w poprzek na pół. Kotlety wkładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy żurawiną ze słoiczka i przykrywamy plastrami sera.



Krok 3

Zapiekamy 15 minut. Podajemy np. z sałatą i pomidorami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.