Szybkie i smaczne danie na każdą okazję. Filety posmakują każdemu - są delikatne, wyrazu dodaje im ser pleśniowy, a słodkości - żurawina.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Filety myjemy, osuszamy, kroimy na pół i lekko rozbijamy. Posypujemy przyprawą do kurczaka, a następnie obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z migdałami. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Sery camembert kroimy w poprzek na pół. Kotlety wkładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy żurawiną ze słoiczka i przykrywamy plastrami sera.
Zapiekamy 15 minut. Podajemy np. z sałatą i pomidorami.
Dodaj komentarz