Kiełbasę i cebulkę pokroić w kostkę a następnie podsmażyć na patelni . Pieczarki pokroić i także podsmażyć. Wszystko razem przełożyć do gotującej się wody, wrzucić liść i ziele. Dodać groszek, kukurydzę i pokrojone w kostkę ogórki. Gotować do miękkości ogórków i następnie dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki. Zaprawić łyżką mąki i 2-3 łyżki śmietany. Zagotować i dodać przyprawy w ilości według uznania. Smaczne rozgrzewające danie gotowe.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Kiełbasę i cebulkę pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na patelni .
Pieczarki pokroić i także podsmażyć.
Wszystko razem przełożyć do gotującej się wody, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Dodać groszek, kukurydzę i pokrojone w kostkę ogórki. Gotować do miękkości ogórków i następnie dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki.
Zaprawić łyżką mąki i 2-3 łyżki śmietany. Zagotować i dodać przyprawy w ilości według uznania.
Smaczne rozgrzewające danie gotowe.
Dodaj komentarz