Forszmak

Autor:

Monika Och

Kiełbasę i cebulkę pokroić w kostkę a następnie podsmażyć na patelni . Pieczarki pokroić i także podsmażyć. Wszystko razem przełożyć do gotującej się wody, wrzucić liść i ziele. Dodać groszek, kukurydzę i pokrojone w kostkę ogórki. Gotować do miękkości ogórków i następnie dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki. Zaprawić łyżką mąki i 2-3 łyżki śmietany. Zagotować i dodać przyprawy w ilości według uznania. Smaczne rozgrzewające danie gotowe.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 litry wody
  • 0,5 kilograma cienkiej kiełbasy
  • Cebula
  • 30 dkg pieczarek
  • Puszka groszku
  • Pół puszki kukurydzy
  • Pół słoiczka koncentratu pomidorowego
  • 2 ogórki kiszone
  • Łyżka mąki
  • 2-3 łyżki śmietany 18% ŁACIATA
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek
  • Gałka muszkatołowa
  • Papryka mielona ostra i słodka
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie

Przygotowanie

Krok 1

Kiełbasę i cebulkę pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na patelni .



Krok 2

Pieczarki pokroić i także podsmażyć.



Krok 3

Wszystko razem przełożyć do gotującej się wody, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Dodać groszek, kukurydzę i pokrojone w kostkę ogórki. Gotować do miękkości ogórków i następnie dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki.



Krok 4

Zaprawić łyżką mąki i 2-3 łyżki śmietany. Zagotować i dodać przyprawy w ilości według uznania.



Krok 5

Smaczne rozgrzewające danie gotowe.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.