Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 100 g szynki parmeńskiej
  • 150 g sera żółtego
  • 1 garść oliwek
  • 1 jajko do posmarowania

Przygotowanie

Krok 1

Do miseczki wlać ketchup, dodać zioła prowansalskie i dokładnie wymieszać.



Krok 2

Rozwinąć ciasto francuskie, pokroić na paski i każdy z nich posmarować ketchupem.



Krok 3

Na każdym pasku ułożyć szynkę parmeńską oraz ser żółty pokrojony w cienkie plasterki.



Krok 4

Na serze ułożyć oliwki pokrojone w plasterki.



Krok 5

Zwijać ciasto w różyczki. Włożyć gotowe różyczki do silikonowych foremek na muffinki.



Krok 6

Posmarować ciasto roztrzepanym jajkiem.



Krok 7

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.