Forszmak

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g mięsa ( wędliny, boczku, kiełbasy)
  • 1 cebula
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 2 łyżeczki majeranku
  • Sól i pieprz
  • Olej

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pokrojone w kostkę wędliny. Przygotować garnek. Do garnka przełożyć usmażone mięso. Na tłuszczu wytopionym z mięs przesmażyć drobno pokrojoną cebulę. Przełożyć do garnka. Zalać bulionem, dodać przyprawy i zagotować.



Krok 2

Zmniejszyć ogień i gotować przez kolejne 15 minut. Dodać starte na tarce o średnich oczkach ogórki i gotować kolejne 5 minut. Dodać koncentrat i majeranek. Wymieszać i gotować jeszcze 2 minuty. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.



Krok 3

Na patelni podgrzać masło, dodać mąkę i podsmażyć. Zasmażkę dodać do forszmaku i dokładnie wymieszać. Gotować 4 minuty ciągle mieszając. Podawać w pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.