Pieczone żeberka w sosie pomarańczowym wyróżniają się wspaniałym smakiem. Wyborne danie, z pewnością zadowoli każdego. Warto przygotować ten niezwykle smaczny posiłek.
Danie: Obiad
Osób: 5
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Bez glutenu
Bez laktozy
Żeberka dokładnie myjemy, następnie suszymy.
Obieramy czosnek, który następnie drobno siekamy, mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty.
Gotujemy bulion, w którym umieszczamy żeberka i gotujemy je przez 1 godzinę na średnim ogniu. Po ugotowaniu żeberka przekładamy do miski i zalewamy marynatą. Następnie umieszczamy je na 6 godzin w lodówce.
Żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez godzinę w temperaturze 200 stopni. Dekorujemy cytryną.
Dodaj komentarz