Frittata z mozzarellą

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 4 jaja
  • 2 łyżki sera tartego mozzarella Mlekpol
  • 1 papryka czerwona
  • 2 garści szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Pieprz do smaku
  • Sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Pokrój w paski paprykę. Do miski wbij jaja, paprykę czerwoną oraz szpinak. Dodaj czosnek oraz przyprawy. Wymieszaj.



Krok 2

Wlej masę do naczynia żaroodpornego, dodaj mozzarellę oraz oliwę z oliwek. Piecz w piekarniku w przez ok. 25 minut w 200 stopniach.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.