Frittata z zielonym groszkiem

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 4 jajka
  • - 2 łyżki mleka
  • - 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • - 100 g zielonego groszku
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 1 mała cebula
  • - 100 g sera feta
  • - 1/2 łyżki masła
  • - sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka roztrzepać z solą i pieprzem, dodać szczypiorek oraz groszek i wymieszać. Nastawić piekarnik na 180 stopni C. Na patelni podsmażyć czosnek i cebulę. Następnie wlać masę i smażyć przez około 2 minuty.



Krok 2

Zdjąć z ognia i posypać pokruszonym serem feta. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 10 minut. Podawać ze świeżym pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.