Wyśmienite danie i wspaniałe połączenie mięsa z pieczarkami. Ciekawy sposób na podanie standardowych produktów w trochę inny, niesztampowy sposób. Przepis nie jest trudny w wykonaniu, a efekt zachwyca.
Danie: Obiad
Osób: 1
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Umyte pieczarki drobno kroimy i smażymy 5 minut na 3 łyżkach oleju, aż odparuje woda. Doprawiamy solą, pieprzem i odstawiamy do wystygnięcia.
Chleb kroimy w kostkę i wkładamy do śmietanki Łaciatej.
Umyte i osuszone filety drobno kroimy i miksujemy na gładką masę z chlebem w śmietance Łaciatej, natką pietruszki, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wszystko mieszamy z pieczarkami.
Z masy formujemy 10 podłużnych kotletów. Resztę oleju rozgrzewamy na patelni i smażymy kotlety po 5 minut z każdej strony.
Frykadelki świetnie komponują się z frytkami i surówką z białej kapusty.
Dodaj komentarz