Kapusta biała z papryką i pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag kapusty białej
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 zielonej papryki
  • 10 dag pieczarek
  • 1/2 marchewki
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę poszatkować i blanszować w osolonej wodzie, osączyć.



Krok 2

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce w paski.



Krok 3

Paprykę bez nasion pokroić w słupki.



Krok 4

Cebulę posiekać i razem z papryką podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Wsypać posiekane pieczarki i startą marchewkę, wlać 2 łyżki wody i dusić pod przykryciem przez kilka minut. .



Krok 5

Następnie dodać kapustę, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, razem chwilę poddusić.



Wskazówki

Kapustę podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.