Galaretka z truskawkami i bitą śmietaną

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 galaretka truskawkowa,
  • - 1 galaretka wiśniowa,
  • - 1 galaretka pomarańczowa,
  • - 1,5 l gorącej, przegotowanej wody,
  • - 60 dag truskawek,
  • - 250 ml śmietanki Łaciatej 30% ,
  • - 3 łyżeczki cukru ,
  • - 1 cukier waniliowy

Przygotowanie

Krok 1

Przygotowujemy bitą śmietanę. Śmietankę Łaciatą 30% przekładamy do miski, ubijamy mikserem do sztywności, następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie miksujemy.



Krok 2

Rozpuszczamy wszystkie 3 galaretki po kolei, każda w 0,5 l gorącej, przegotowanej wody. Czekamy, aż wszystko stężeje. Truskawki kroimy w kostkę, wkładamy do pucharków. Po stężeniu wkładamy galaretkę na truskawki do pucharków. Wszystko dekorujemy bitą śmietaną i kolorowymi dodatkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.