Danie: Deser
Osób: 8
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Białka ubić na sztywną pianę. Porcjami dodawać cukier, później żółtka. Do masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Przygotować foremkę 21x21 cm. Piec 15-20 min.
Tą samą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i włożyć upieczony biszkopt.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Włożyć do garnka, wlać trochę wody i dusić z 10 minut. Dodać 2 galaretki pomarańczowe. Ostudzić. Gdy masa będzie tężeć wyłożyć na biszkopt.
Zimną śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier puder. Na wierzch zetrzeć czekoladę.
Dodaj komentarz