Glebowy Halloween

Autor:

mariasza

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 op. biszkoptów
  • 1 szklanka kawy inka
  • 250 ml śmietanki 36% Łaciata
  • 250 g serka mascarpone
  • 150 g cukru pudru
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 5-70 szt żelków - dżdżownic

Przygotowanie

Krok 1

Zaparzyć kawę inkę. Odstawić do pełnego wystudzenia. Ubić mascarpone tak, aby było miękkie. Śmietankę ubić na sztywną pianę. Nie przestając ubijać dodawać małymi porcjami cukier puder. Delikatnie połączyć śmietankę oraz mascarpone. Biszkopty po zanurzeniu w kawie wykładać w misce. Po wyłożeniu pierwszej warstwy, przykryć ją kremem z mascarpone i śmietanki. Wyłożyć jeszcze 2 rzędy biszkoptów i kremu. Po wyłożeniu ostatniej warstwy kremu posypać ją startą na drobnej tarce czekoladą. Na górę położyć żelki -dżdżownice.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.