Malinowa choinka

Autor:

MarcinZKuchni

Świąteczna choinka dla dzieci, połączenie malin i bitej śmietanki. Prosty w wykonaniu deser, który wygląda bardzo apetycznie. 

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Fit

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Fit

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • •250 g malin (mrożonych)
  • •100 ml śmietanki Łaciatej 36% (schłodzonej)
  • •8 słonych paluszków
  • •50 g cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1
Maliny rozmrażamy. Schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy mikserem, aby była lekko płynna. Polewamy nią talerze, będzie tłem naszej choinki.

Krok 2
  Na pokrytych ubitą śmietanką Łaciatą talerzach układamy maliny w stożek, aby tworzyły kształt piramidki.

Krok 3
    Słone paluszki łamiemy na pół, każdą choinkę wykańczamy pieńkiem z trzech kawałków.

Krok 4
Całość lekko oprószamy cukrem pudrem.

Wskazówki

Maliny możemy zastąpić truskawkami.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Zobacz także