Malinowa choinka

Świąteczna choinka dla dzieci, połączenie malin i bitej śmietanki. Prosty w wykonaniu deser, który wygląda bardzo apetycznie.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • •250 g malin (mrożonych)
  • •100 ml śmietanki Łaciatej 36% (schłodzonej)
  • •8 słonych paluszków
  • •50 g cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1

Maliny rozmrażamy. Schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy mikserem, aby była lekko płynna. Polewamy nią talerze, będzie tłem naszej choinki.



Krok 2

Na pokrytych ubitą śmietanką Łaciatą talerzach układamy maliny w stożek, aby tworzyły kształt piramidki.



Krok 3

Słone paluszki łamiemy na pół, każdą choinkę wykańczamy pieńkiem z trzech kawałków.



Krok 4



Całość lekko oprószamy cukrem pudrem.



Wskazówki

Maliny możemy zastąpić truskawkami.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.