Ciasteczka z żurawiną

Pyszne, kruche ciasteczka z dodatkiem żurawiny. Idealne na drugie śniadanie.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 25

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 25

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g masła
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 1 szklanka żurawiny

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.



Krok 2

Cukier ucieramy z masłem, dodajemy jajka i miksujemy na jednolitą masę. Stopniowo dodajemy pozostałe składniki. Na końcu dodajemy owoce żurawiny i mieszamy ciasto łopatką.



Krok 3

Na blasze wyłożonej pergaminem układamy uformowane w kształcie koła ciastka.



Krok 4

Pieczemy 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.