Gnocchi z kurkami

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 400 g gnocchi
  • 200 g kurek
  • 50 g cebuli
  • 100 g śmietanki Łaciata 30%
  • 75 g mascarpone Mlekpol
  • pół pęczka natki pietruszki (15-20 g)
  • morska sól i świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżeczka masła
  • 1-2 łyżki oliwy
  • starty ser Jantar

Przygotowanie

Krok 1

Kurki myjemy bardzo dokładnie. Cebulę oraz natkę pietruszki drobno siekamy.



Krok 2

Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Szklimy cebulę. Dodajemy kurki i smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy śmietankę Łaciatą na patelnię z kurkami. Smażymy 5 minut. Wyłączamy ogień i dodajemy mascarpone i posiekaną natkę. Mieszamy. Doprawiamy sola oraz pieprzem.



Krok 3

Zagotowujemy wodę na gnocchi. Kluski gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Gnocchi podajemy z przygotowanym sosem kurkowym. Wierzch posypujemy startym serem Jantar.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.