Gnocchi z parmezanem

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g gotowych gnocchi
  • około 150 g tartego parmezanu + do dekoracji
  • pieprz
  • 150 ml śmietanki Łaciatej 30%
  • listki bazylii do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Śmietankę Łaciatą podgrzewamy na patelni i dodajemy ser parmezan. Podgrzewamy, aż ser się rozpuści.



Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę z odrobiną soli. Gotujemy gnocchi według instrukcji na opakowaniu.



Krok 3 

Gnocchi dodajemy do sosu i mieszamy. Podajemy z dodatkiem tartego parmezanu i listkami bazyli. Doprawiamy pieprzem według uznania.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.