Pyszne, ciekawe, aromatyczne danie, które zaskoczy domowników. Pierś indyka skąpana w aksamitnym sosie o smaku… migdałów. Tego trzeba spróbować!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Ze śmietanką
Piersi z indyka kroimy wzdłuż tak, aby uzyskać 4 cienkie płaty. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Do rondelka dodajemy śmietankę Łaciatą, podgrzewamy. Dodajemy filety z kurczaka i całość dusimy przez ok. 5 minut.
Dodajemy wino i liście laurowe, a następnie dusimy przez kolejne 5 minut. Migdały siekamy bardzo drobno i lekko prażymy na patelni, po czym dodajemy do mięsa.
Całość dusimy ok. 10 minut. Danie podajemy na ciepło.
Dodaj komentarz