Kurczaka umyj, oczyść i osusz. Pokrój w cienkie paski. Czosnek posiekaj drobno. Cebule pokrój w cienkie plasterki.
Kurczaka umyj, oczyść i osusz. Pokrój w cienkie paski. Czosnek posiekaj drobno. Cebule pokrój w cienkie plasterki.
Dodaj paski kurczaka na patelnię i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż będą dobrze wysmażone i zaczną się rumienić, około 5-7 minut.
Dodaj pastę czarnobohową, sos sojowy, sos ostrygowy, cukier i starty imbir. Dobrze wymieszaj, aby pokryć kurczaka przyprawami.
Wlej wodę i gotuj na średnim ogniu, aż sos zacznie gęstnieć, około 5 minut.
Dodaj rozpuszczoną mąkę kukurydzianą do sosu, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje i dobrze pokryje kurczaka.
Dodaj cebule do dekoracji. Podawaj na gorąco z ryżem, makaronem lub innymi, ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Dodaj komentarz