Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie.
Zimą kaszę i cebulę połączyć z mięsem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wymieszać.
Całą główkę kapusty włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody, blanszować i delikatnie zdjąć liście. Ostrym nożem usunąć na liściach grube nerwy, włożyć porcję farszu, założyć boki liści i dokładnie zwinąć jak krokiety. 1-2 liście kapusty ułożyć na dnie garnka, włożyć gołąbki, zalać bulionem i gotować około 1 godziny.
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, dodać koncentrat, poddusić. Następnie wlać śmietanę wymieszaną z mąką i 1 szkl. wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i cukrem, wymieszać.
Dodaj komentarz