Gulasz piwny

Gulasz piwny to wyśmienite połączanie mięsa wieprzowego z piwem. Danie z pewnością będzie smakowało Panom. Świetny smak, przepiękny zapach.

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 0,5 l piwa jasnego
  • 3 łyżki smalcu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka papryki ostrej
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 100 ml naturalnego bulionu warzywnego

Przygotowanie

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę i nacieramy papryką. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na rozgrzanym na patelni smalcu.



Krok 2

Następnie cebulę umieszczamy razem z mięsem, przyprawami i ½ piwa w garnku. Całość dusimy przez 40 minut. W trakcie duszenia, co jakiś czas do gulaszu dolewamy pozostałą część piwa.



Krok 3

Na koniec dodajemy bulion warzywny i gotujemy przez kolejne 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.