Smażony ozór wieprzowy

Rewelacyjny pomysł na pyszną przekąskę. Robi się ją ekspresowo - o ile mamy w lodówce ugotowane wcześniej ozorki wieprzowe. Potrawa posmakuje zwłaszcza panom!

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 ugotowane ozorki wieprzowe
  • - 4 łyżki masła klarowanego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • - 1 pęczek szczypiorku

Przygotowanie

Krok 1

Ozorki kroimy na bardzo cienkie plasterki.



Krok 2

Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy ozorki i smażymy je chwilkę z obu stron. Przyprawiamy solą i czosnkiem granulowanym.



Krok 3

Podajemy jako samodzielną przekąskę lub np. z ziemniakami/pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.