Golonka pieczona w piekarniku

Autor:

MarcinZKuchni

Golonka pieczona w piekarniku to wyśmienite danie, polecane szczególnie Panom. Łatwa w przygotowaniu, nie wymaga dużych zdolności kulinarnych. 

 

Danie: Obiad,

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie: Obiad,

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 golonka
  • 2 liście laurowe
  • 1 natka pietruszki
  • 1 łyżka papryki ostrej
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 500 ml naturalnego bulionu warzywnego
  • 5 ziarenek ziela angielskiego

Przygotowanie

Krok 1
Golonkę dokładnie myjemy, zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy liście laurowe, natkę pietruszki i ziele angielskie. Całość doprowadzamy do wrzenia.  

Krok 2
Gotujemy pod przykryciem przez 1 godzinę.  

Krok 3
Następnie wyciągamy golonkę i układamy na blaszce, po czym posypujemy czosnkiem granulowanym i papryką.  

Krok 4
Golonkę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni i pieczemy przez 1,5 godziny. Od czasu do czasu polewamy bulionem pozostałym po gotowaniu.   

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis