Golonka pieczona w piekarniku

Golonka pieczona w piekarniku to wyśmienite danie, polecane szczególnie Panom. Łatwa w przygotowaniu, nie wymaga dużych zdolności kulinarnych.

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 golonka
  • 2 liście laurowe
  • 1 natka pietruszki
  • 1 łyżka papryki ostrej
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 500 ml naturalnego bulionu warzywnego
  • 5 ziarenek ziela angielskiego

Przygotowanie

Krok 1

Golonkę dokładnie myjemy, zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy liście laurowe, natkę pietruszki i ziele angielskie. Całość doprowadzamy do wrzenia.



Krok 2

Gotujemy pod przykryciem przez 1 godzinę.



Krok 3

Następnie wyciągamy golonkę i układamy na blaszce, po czym posypujemy czosnkiem granulowanym i papryką.



Krok 4

Golonkę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni i pieczemy przez 1,5 godziny. Od czasu do czasu polewamy bulionem pozostałym po gotowaniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.