Surówka z rabarbarem

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 laska rabarbaru
  • 1 jabłko
  • 0,5 cebuli
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka gęstej śmietany Łaciata 36%
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Marchew i rabarbar obrać ze skórki. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich otworach, rabarbar pokroić w cienkie półkrążki. Włożyć do miski, dodać starte na grubej tarce jabłko, skropić odrobiną soku z cytryny. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać, wsypać do przygotowanych warzyw z jabłkiem.





Krok 2

Wszystkie składniki połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.