Gorrrące burritos

Autor:

gaba91

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Danie meksykańskie

  • 1 cebula
  • 500 g mięsa wołowo-wieprzowego
  • opakowanie przyprawy meksykańskiej
  • puszka kukurydzy
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • ser żółty
  • naleśniki
  • kapusta pekińska
  • sos czosnkowy

Przygotowanie

Krok 1

Choć klimat za oknem nie przypomina egzotycznego skwaru, W mojej kuchni nie brakuje gwaru, Zapraszam na danie rodem ze słonecznego Meksyku, Ostrych przypraw jest tam bez liku, W rondelku pokrojona cebula (1 szt.) łzy wywołuje, Gdy się zeszkli, mielone mięso wołowo-wieprzowe (0,5 kg) do niej dokoptuję, Całość przyprawiam solą, pieprzem, oregano i meksykańską przyprawą (1 op.), Gotowanie świetną jest dla mnie zabawą,



Krok 2

Gdy się podsmaży, dodaję kukurydzę (1 puszka) i przecier pomidorowy (1 łyżeczka), Pyszny farsz do burritos już prawie gotowy, Na koniec 1 ząbek czosnku dodajemy, Już prawie się tym daniem delektujemy, Całość zawijam do złożonego na pół naleśnika, Ostrzegam! To danie bardzo szybko z talerza znika,



Krok 3

Posypuję serem żółtym startym i podgrzewam, Efektu WOW się spodziewam, Podaję z kapustą pekińska z sosem jogurtowo-czosnkowym, Burritos jest moim daniem ulubionym i popisowym



Wskazówki

Dla dekoracji można zrobić wzorek z ketchupu

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.