Choć klimat za oknem nie przypomina egzotycznego skwaru, W mojej kuchni nie brakuje gwaru, Zapraszam na danie rodem ze słonecznego Meksyku, Ostrych przypraw jest tam bez liku, W rondelku pokrojona cebula (1 szt.) łzy wywołuje, Gdy się zeszkli, mielone mięso wołowo-wieprzowe (0,5 kg) do niej dokoptuję, Całość przyprawiam solą, pieprzem, oregano i meksykańską przyprawą (1 op.), Gotowanie świetną jest dla mnie zabawą,
Gdy się podsmaży, dodaję kukurydzę (1 puszka) i przecier pomidorowy (1 łyżeczka), Pyszny farsz do burritos już prawie gotowy, Na koniec 1 ząbek czosnku dodajemy, Już prawie się tym daniem delektujemy, Całość zawijam do złożonego na pół naleśnika, Ostrzegam! To danie bardzo szybko z talerza znika,
Posypuję serem żółtym startym i podgrzewam, Efektu WOW się spodziewam, Podaję z kapustą pekińska z sosem jogurtowo-czosnkowym, Burritos jest moim daniem ulubionym i popisowym
Dla dekoracji można zrobić wzorek z ketchupu
Dodaj komentarz