Do garnka o grubym dnie wkładamy pokrojone masło, ser twarogowy i twaróg, oba cukry oraz wbijamy jajka. Zagotowujemy na małym gazie i mieszamy, żeby masa zrobiła się gładka. Budynie i mąkę kokosową mieszamy z mlekiem i wlewamy do gotującej się masy sernikowej. Mieszamy i chwilę gotujemy, aż masa zrobi się gęsta. Wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na dnie układamy herbatniki. Na ciastka przekładamy 1/2 masy sernikowej i wyrównujemy. Układamy herbatniki i wykładamy na nie resztę masy sernikowej. Na masie sernikowej układamy herbatniki. Odstawiamy do wystudzenia, a potem wstawiamy do lodówki. Wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc. Dekorujemy polewą i wiórkami kokosowymi.
Dodaj komentarz