Gotowany sernik kokosowy

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

podwieczorek

  • 350 g serka twarogowego Mlekpol,
  • 250 g twarogu Mlekpol,
  • 200 g masła Łaciate,
  • 2 jajka,
  • 1/2 szkl cukru,
  • 1 cukier kokosowy,
  • 1/2 szkl mleka Łaciate,
  • 2 budynie śmietankowe w proszku,
  • 3 łyżki mąki kokosowej,
  • 1/2 szkl wiórków kokosowych,
  • 200 g herbatników kakaowych,
  • 1 op polewy deserowej,
  • wiórki kokosowe do dekoracji,
  • blaszka 26 x 16 x 6,
  • folia aluminiowa

Przygotowanie

Krok 1

Do garnka o grubym dnie wkładamy pokrojone masło, ser twarogowy i twaróg, oba cukry oraz wbijamy jajka. Zagotowujemy na małym gazie i mieszamy, żeby masa zrobiła się gładka. Budynie i mąkę kokosową mieszamy z mlekiem i wlewamy do gotującej się masy sernikowej. Mieszamy i chwilę gotujemy, aż masa zrobi się gęsta. Wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na dnie układamy herbatniki. Na ciastka przekładamy 1/2 masy sernikowej i wyrównujemy. Układamy herbatniki i wykładamy na nie resztę masy sernikowej. Na masie sernikowej układamy herbatniki. Odstawiamy do wystudzenia, a potem wstawiamy do lodówki. Wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc. Dekorujemy polewą i wiórkami kokosowymi.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.