Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na spodzie układamy biszkopty. Twaróg rozdrabniamy i przekładamy do garnka o grubym dnie. Do twarogu dodajemy pokrojone masło, jajka, cukier puder i ekstrakt. Wstawiamy na mały gaz i zagotowujemy, mieszając od czasu do czasu. Proszki budyniowe rozpuszczamy w mleku i wlewamy do gotującej się masy sernikowej. Gotujemy przez chwilę cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje i odstawiamy do przestudzenia. Przekładamy letnią masę sernikową na biszkopty i wyrównujemy. Wstawiamy po całkowitym ostudzeniu do lodówki na 1 godzinę. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z mlekiem. Dodajemy do niej żurawinę i mieszamy. Gdy polewa zacznie tężeć wylewamy ją na sernik, wyrównujemy i wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin.
Dodaj komentarz