Roladki z indyka w sosie curry

Zdrowe, pyszne i szybkie w przygotowaniu danie dla całej rodziny. Roladki z indyka, skrywające w środku aromatyczne pieczarki, do tego pyszny, pachnący sos curry.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 plastrów fileta z indyka
  • 50 g żółtego sera
  • 4 pieczarki
  • 2 szklanki mleka Łaciate
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 natka pietruszki
  • Garść żurawiny

Przygotowanie

Krok 1

Przygotowanie roladek: oczyszczone pieczarki drobno kroimy, a z żółtego sera robimy 6 kawałków. Umyte i osuszone plastry mięsa cienko rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem.



Krok 2

Na środek kładziemy po kawałku sera i porcji pieczarek. Zwijamy i spinamy wykałaczkami.



Krok 3

Robimy sos. Na patelnię wlewamy mleko, wsypujemy mąkę i curry. Dodajemy sól, pieprz i zioła prowansalskie. Podgrzewamy, a na koniec dodajemy masło oraz żurawinę.



Krok 4

Do sosu wkładamy roladki i gotujemy ok. 15 minut, często mieszając. Następnie odwracamy i dusimy jeszcze 10 minut. Dekorujemy natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.